Forside Annonce Find den billigste a kasse til dit behov

Find den billigste a kasse til dit behov

384
0
oversigt over a-kasser

Annonce

Hvis man ikke vil risikere at komme i økonomiske udfordringer, hvis man mister sit job, er det en god idé at overveje at blive medlem af en a kasse. Er man ikke medlem af sådan en, kan man ikke komme på dagpenge, men i stedet komme på kontanthjælp. Mange vil dog foretrække dagpenge. Men hvad er en a kasse egentlig?

Hvad er en a-kasse?

En a kasse kaldes også en arbejdsløshedskasse. Det vil sige, at det er en form for arbejdsløshedsforsikring, så man ikke står helt uden indtægt, hvis man bliver arbejdsløs. Har man denne forsikring, kan man få dagpenge, hvis man mister jobbet – i stedet for at komme på kontanthjælp.

Da det er en form for forsikring, koster det også penge at være medlem. Derudover skal man have været medlem i en vis periode for at kunne få dagpenge. Derfor kan det være værd at overveje, om man kan finde den billigste a kasse, hvis man ikke vil bruge en masse penge på det.

Uanset, hvor meget man betaler, vil dagpengesatsen dog være den samme, så det er i højere grad éns andre forventninger, man skal have styr på, når man vælger.

Er det nok med den billigste a kasse?

Når man skal vælge, hvilken arbejdsløshedskasse man vil være medlem af, kan det være fristende bare at vælge den billigste mulighed. Inden man gør det, er det dog en god idé at sætte sig lidt mere ind i tingene. Det kan f.eks. være en god idé at kigge på en a kasse oversigt og gøre op med sig selv, hvilke forventninger man har i forhold til hjælp osv., hvis man skulle blive arbejdsløs.

Hvis man bare gerne vil være sikker på at kunne få dagpenge, hvis man en dag står uden job, burde der ikke være noget i vejen for at vælge den billigste a kasse, man kan finde. Går man lidt mere op i, at man også kan få god rådgivning, når man skal finde et nyt job, kan det dog være, at man skal overveje en af de lidt dyrere.

Hvis man gerne vil have god rådgivning, workshops og sparring i forhold til ens karriere på et lidt højere niveau, er det altså ikke sikkert, man kan nøjes med den billigste løsning.

Skal jeg vælge en fagspecifik arbejdsløshedskasse?

Udover, at der findes arbejdsløshedskasser i forskellige prisklasser, findes der også både nogle, der er åbne for alle og nogle, der er fagspecifikke. I mange tilfælde vil den fagspecifikke være dyrere, end den billigste man kan finde, der er åben for alle.

Hvis man vælger en fagspecifik frem for den billigste a kasse, man kan finde, kan man dog også få mere målrettet rådgivning og hjælp. Samtidig vil man ofte have sin fagspecifikke arbejdsløshedskasse sammen med sin fagforening, og der kan her være gode tilbud om workshops, kurser og lignende.

Hvilken a kasse, man skal vælge, kommer altså helt an på de behov og ønsker, man har – og hvorvidt det bare skal være billigt, eller det godt må være lidt mere fagspecifikt.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here