Forside Annonce Hvad er en efterskole og hvorfor er det så godt?

Hvad er en efterskole og hvorfor er det så godt?

453
0
efterskole

Efterskoler har eksisteret i lang tid. Men det er specielt blevet populært over de seneste år. En rigtig stor del af niende og tiende klasse vælger at tage et eller to år på efterskole. Det kan virkelig også være en fordel. Der er god grund til at vælge at tage på efterskole, da det er noget helt andet end almindelig folkeskole og man får mange andre kompetencer.

Hvad indebærer et efterskoleophold?

Først og fremmest er det vigtigt at vide, hvad en efterskole egentlig er. Det kan faktisk være ret svært at forså, hvad det indebære. Mange starter deres efterskoleophold uden helt at vide, hvordan det fungerer. Nogle bliver måske endda chokeret over, hvor hårdt det kan være til tider. Derfor er det vigtigt at vide, hvad det helt præcist er.

Overordnet set, er det en skole man bor på. Når du vælger en, kan du også vælge hvad dit fokus fag skal være. Man kan have kreative fag, madkundskab, idræt, it og mange andre. Der er et hav at vælge imellem, så der er uden tvivl lige en for dig.

Efterskoler kan selvfølgelig være forskellige. Men du kan godt forvente rengøringstjanser, køkkentjanser, oprydning af værelser en gang om ugen, lange dage og en del larm. Der er altså nogle opgaver, som du skal lave. Men det lærer også de unge mennesker om at have en god rutine og lære om at gøre rent. Det lyder måske fjollet, for alle kan da gøre rent. Men at have sådanne opgaver kan give en god dannelse.

Efterskole har fokus på faglighed

En stor fordel ved et efterskoleophold er, at det kan hjælpe dig på vej videre i systemet. Man siger et år på sådan en skole kan føles som flere år, specielt fordi det virkelig gør en forskel på, hvor modent man opfører sig. Det er fordi man lærer at tolerere andre mennesker, lave de opgaver man skal og man lære det nødvendige i diverse fag. Det har været en stor hjælp for mange at komme på efterskole. Både fordi de får lov at vælge et fokus fag, så de rent faktisk er interesseret i skole. Men også fordi lærerne virkelig lærer dig at kende. Det er en kæmpe fordel.

Rigtig mange bliver træt af skole omkring ottende eller niende klasse. Hvis man gerne vil videre på gymnasiet for eksempel, er det også en god ide at have et år ind imellem, der er anderledes. Det giver dig en anden form for skole, der kan få din motivation tilbage.

Hvis man er træt af skole eller bare har brug for et ekstra år med fokus på faglighed, så er efterskole en fantastisk ide. Hvis man vil have nye venner og blive mere moden, så er det også et fantastisk sted. Det giver dig bare en masse ting, som virkelig er en fordel at have med sig. Det kan være skræmmende at komme videre i uddannelsessystemet, men med et år på efterskole kan du blive klar og parat.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here