Forside Uncategorized Kan man selv vælge sin forsvarsadvokat?

Kan man selv vælge sin forsvarsadvokat?

231
0

Hvis du er sigtet i en retssag, der skal føres i en strafferet, har du ret til at få en forsvarer. Det er de fleste godt klar over. Det er dog ikke alle, der ved, om de selv kan få lov til at vælge. Mange har nemlig hørt, at man kan få en beskikket forsvarer.

Du kan sagtens få en beskikket forsvarer. Det vil du dog kun få, hvis du ikke selv vælger en forsvarer. Det betyder, at du f.eks. gerne må hyre en forsvarer fra Forsvareren.dk, såfremt det skulle vise sig, at du har et ønske om dette.

Du kan helt selv vælge din forsvarer

Du er ikke tvunget til at vælge en bestemt forsvarer. Derimod kan du selv vælge den advokat, der skal stå for at forsvare dig. Det gør sig naturligvis gældende, uanset om der er tale om en stor eller lille opgave.

Når du skal finde frem til ham eller hende, der skal forsvare dig, er der flere ting, der skal være i fokus. Det vil sige, at det er vigtigt, at du sørger for at vælge med omhu. Ønsker du ikke selv at vælge, så er du dog ikke tvunget til at gøre dette.

Har du fået en beskikket forsvarer?

Hvis du allerede har fået en beskikket forsvarer, er det ikke et krav, at du vælger en advokat selv. Du kan nemlig sagtens lade den beskikkede forsvarer stå for at forsvare dig. Det kræver dog, at det er noget, du rent faktisk har lyst til.

Mener du ikke, at den advokat, du har fået beskikket, er den rette til at forsvare dig, kan du sagtens vælge en anden. Det vidner igen om, at det er helt op til dig selv at finde ud af, hvem der skal stå for at forsvare dig.

Du kan ikke altid skifte advokat

Det er dog vigtigt, at du er klar over, at det ikke er altid, at du kan få lov til at skifte din advokat. Hvis du forsøger at skifte din advokat til en advokat, der ikke har tid til at tage imod din opgave med det samme, kan det blive afvist af dommeren.

Det vil nemlig være af højeste prioritet for dommeren, at retssagen bliver afviklet hurtigst muligt. Derfor vil dette blive prioriteret over, at du kan få lov til at vælge advokat selv. Det er dog meget sjældent, at man ender med at få afvist sin anmodning om at skifte advokat.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here