Forside Annonce Få frisk luft og sjov med en luftpistol

Få frisk luft og sjov med en luftpistol

972
0
frisk luft

Luftpistoler er nogle af de mest populære og udbredte, håndholdte våben, der anvendes herhjemme. De kan bruges både til jagt og som en hobby. For dig der har brug for en action-præget fritidsinteresse, der giver masser af frisk luft og motion, kan skydning med luftgevær være det rette valg.

Når du overvejer at købe et luftvåben, vil der være flere spørgsmål, som trænger sig på. Hvilken model du må købe samt sikkerhed er nogle af de mest påtrængende forhold at få afklaret.

Dem kan du finde svar på herunder.

Få styr på den danske lovgivning for køb og brug af luftvåben

En stor del af sikkerheden omkring luftvåben handler om, at du er bekendt med, hvilke våben der lovligt må handles uden våbentilladelse, og at du ved, hvor du må bruge dit våben.

Det vigtigste at forholde sig til er den danske våbenlovgivning. I den finder du de gældende regler for, hvem der må købe luftvåben, og hvilke luftpistoler der må handles uden våbentilladelse. For dig der ønsker at bruge en luftpistol som hobby og fritidsinteresse, er det disse regler, du skal tage udgangspunkt i.

Våbenloven fortæller blandt andet, at:

  • Er du fyldt 18 år, må du lovligt købe, opbevare og bruge et luftvåben med en kaliber på højest 4,5mm
  • Det kræver våbentilladelse og et godkendt våbenskab at købe og opbevare et luftvåben med kaliber på over 4,5mm

Ét er at have styr på reglerne for brug og handel med luftvåben. Noget andet er at have kendskab til, hvor du må bruge din luftpistol. Det er afgørende for din egen og andres sikkerhed, at du er bekendt med, hvor det er tilladt at bruge luftvåben til skydning og jagt.

Vær afklaret med hvor du må anvende dit luftvåben og højn sikkerheden

Ligesom der skelnes mellem, om du skal have våbentilladelse i forhold til kaliber, er kaliber 4,5mm også skillelinje for, hvor du må bruge dit våben.

Når du har en luftpistol på maksimum 4,5mm, må du anvende våbnet på egen matrikel. Her kan du skyde efter tomme sodavandsdåser, du har stillet op som skydeskive. Du skal under alle omstændigheder sikre dig, at din beskæftigelse på ingen måde er til fare for andre.

Det er dit ansvar som våbenindehaver altid at være opmærksom på dine omgivelser. Dette gælder særligt, når du bruger dit våben i private områder med beboelse.

Når du ejer og bruger en pistol på under 4,5mm, må du kun skyde efter genstande (og aldrig noget levende).

Brug tid på at sammenligne forskellige luftvåben

Der er mange forskellige designs og udformninger på luftpistoler. De varierer i størrelser, og de har forskellige udseender. Som nybegynder med skydning kan det være en god idé at starte med en budgetvenlig begyndermodel, som du kan få de første erfaringer med.

Når du med tiden bliver bekendt med dine krav og behov, kan du avancere til en mere eksklusiv model.

De billigste luftpistoler kan fås til under 1.000 DKK., mens dig der går op i stil, kvalitet og design kan finde udgaver til over 5.000 DKK.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here