Forside Annonce Giver det mening at købe på afbetaling?

Giver det mening at købe på afbetaling?

308
0
køb på afbetaling fordele og ulemper

Har du som forbruger før overvejet, om det kunne give mening for dig at købe noget på afbetaling? Du er helt sikkert ikke den eneste, der har siddet med denne overvejelse, og netop derfor kigger vi i dagens artikel her hos Konsumenten.dk nærmere på, hvad det egentlig indebærer og hvad man skal være særligt opmærksom på som forbruger.

Det er i dag muligt at købe alt fra en bil til iPad på afbetaling. Det er derfor kun fantasien, der reelt set sætter grænser for de muligheder, der er. Det er dog ikke altid en god idé at købe på afbetaling. Vi vil komme nærmere ind på, hvorfor det er tilfældet.

Afbetaling er ikke nødvendigvis uden omkostninger

Selvom du køber en vare på afbetaling, så kan du sagtens risikere, at der løber omkostninger på. Med andre ord kan du risikere, at det samlede beløb, som du betaler for varen, faktisk overstiger det beløb, som du eller ville skulle have betalt, hvis du havde betalt det fulde beløb med det samme.

Er det en smule svært at visualisere, så forstår vi det godt. VI har herunder lavet et meget nemt eksempel.

  • Scenarie A: Du køber en vare til dens fulde pris, der er 100,- DKK. Du afbetaler dermed ikke men har i stedet købt varen.
  • Scenarie B: Du afbetaler en vare á 4 x 25 DKK henover 4 måneder. Det giver 100,- DKK i alt. Du misser dog en betaling, og der kommer derfor et gebyr på 10,- DKK på. Det samlede beløb ender derfor på 110,- DKK.

Som det ses af ovenstående meget simplificerede eksempel, så kan det ende med at blive en god slat dyrere, hvis du for eksempel ikke betaler tilbage i rette tid og som aftalt.

Gå aldrig på kompromis med din privatøkonomi

Det er vigtigt, at du altid er tro mod din egen privatøkonomi. Ser den derfor en anelse vakkelvorn ud, så bør du ikke købe ting på afbetaling eller på anden måde optage gæld. Det kan ende med at sætte dig i en forfærdelig situation, som kan være svær at se sig ud af.  

Lav derfor gerne et budget og betalingsplan, inden du i gangsætter processen med at købe på afbetaling. På den måde er du aldrig i tvivl om, hvorvidt du har råd til at købe den givne vare eller ej.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here