Forside Diverse Man kan klage over afslag på prøveløsladelse

Man kan klage over afslag på prøveløsladelse

115
0
Prøveløsladelse

I Danmark er det ikke et krav, at man afsoner hele sin fængselsstraf bag tremmer. Derimod er der mulighed for at søge om prøveløsladelse. At man kan søge om det, betyder dog ikke, at man er garanteret at få lov til det.

Netop derfor er det noget, man skal søge om. Man kan ikke forvente, at man automatisk får lov til at blive prøveløsladt. Søger man ikke om det, vil man derfor blot ende med at fortsætte sin afsoning.

Er man i færd med at afsone en fængselsstraf, er det derfor en god idé at sætte sig ind i mulighederne. F.eks. kan man søge om at blive prøveløsladt allerede, når man har afsonet halvdelen af den fængselsstraf, man er blevet idømt.

Din ansøgning kan blive afvist

Hvis du har sendt en ansøgning om at blive prøveløsladt, har du ikke krav på det. Det vil sige, at du godt kan få din ansøgning afvist, hvilket vil medføre, at du skal fortsætte med at afsone din straf.

Hvad mange dog ikke er klar over er, at det faktisk er muligt at klage over afgørelsen. Hvis det er blevet vurderet, at du ikke er egnet til prøveløsladelse, kan du klage over denne vurdering samt afvisningen af din ansøgning om prøveløsladelse.

På trods af, at du godt kan klage, er det ikke ensbetydende med, at du kan forvente, at du vil blive prøveløsladt. Din klage kan nemlig også blive afvist, hvilket vil medføre, at du er tvunget til at fortsætte med din afsoning.

Få en advokat til at hjælpe dig

Hvis du har i sinde at klage over en afvisning på en prøveløsladelse, er det en god idé at få en advokat til at stå for det. Det er nemlig ikke nogen let proces, hvorfor dine chancer forøges, hvis du får hjælp af en advokat.

Blandt andet kan du vælge at tage kontakt til Fængselshjælp.dk, der har speciale i sådanne sager. Derfor er der naturligvis også en god chance for, at de har interesse i at hjælpe dig med netop din sag.

Ved at vælge en advokat, der har stor erfaring med et behandle sager af denne karakter, øger du dine chancer for succes. Derfor anbefales det, at du holder dig til at vælge mellem de erfarne advokater.

Hvad koster det at få hjælp?

Beslutter du dig for at få hjælp af f.eks. Fængselshjælp, vil det ikke koste dig noget. Du har nemlig ret til at få en advokat på din sag, hvilket betyder, at det vil være det offentlige, der betaler for advokaten.

Dette gør sig gældende, uanset om du ender med at tabe eller vinde din sag. Dette er blot med til at understrege det faktum, at du bør alliere dig med en dygtig advokat, som har erfaring med at føre denne type sager.

Da du ikke skal betale for advokatens hjælp, er der intet at være bekymret for, da du ikke løber nogen risiko. Hvis du får afvist din klage, vil du blot skulle fortsætte med din afsoning.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here