Forside Annonce Hvilket bålfad skal jeg vælge? – Guide til valg af bålfad

Hvilket bålfad skal jeg vælge? – Guide til valg af bålfad

586
0
bålfad

Annonce

Foråret går os i møde med hastige skridt, og det er snart tid til at komme ud i den friske luft. Der er mange ting man kan lave i haven, alt fra havearbejde til at spille spil. En rigtig hyggelige og populær aktivitet er også at lave bål. Man kan lave snobrød, grille skumfiduser, eller bare få varmen fra de hyggelige flammer.

Når man skal lave bål i haven, så kan det være rart at bruge et bålfad. På den måde kan man have bålet stort set alle steder i haven, og det giver også større sikkerhed. Der findes et stort udvalg af forskellige bålfade, bålkurve og ildsteder, som kan bruge til at lave bål i haven. Du kan finde rigtig mange flotte bålfade og bålsteder hos Biopejs-shop.

Find den rigtige størrelse bålfad til dit behov

Når du skal købe et bålsted, så er det først du skal overveje, hvor stort dit nye bål fad skal være. Der findes nemlig bål fade i mange forskellige størrelser – alt fra 50 cm op til 100 cm i diameter. Valget af størrelse på bålstedet er således afhængigt af hvad du har plads til i haven, hvor det skal placeres og hvor mange du gerne vil have der skal kunne sidde omkring bålfadet.

Derudover skal du også vælge hvilket form for bålfad du gerne vil have, og hvad det skal bruges til. Der findes nemlig bål steder til forskellige formål. Vil du gerne kunne lave mad på bålet, så er et almindeligt, rundt bålfad ofte det rigtige valg. Skal bålet derimod være til pynt eller skabe varme i haven, så kan en bålkurv eller et bål sted med gnistfanger være det rette valg.

Madlavning over bålfad i haven eller på terrassen

Det kan være lækkert og hyggeligt at lave mad over et bål, og hertil findes der nogle bålfade, og tilbehør hertil, som er meget velegnede. Nogle bålfade kommer med både låg og rist, mens der til andre bålfade kan tilkøbes massere tilbehør, som gør madlavningen over bålet nemmere.

Man kan blandt få en trefod til at hænge en rist eller bålgryde hen over flammerne. Også båludstyr som en støbejernspande til bål, snobrødspinde, en pandekagepande til bål eller en bålpande til popkorn kan gøre det sjovere og lettere at lave mad over bål stedet.

Er du rigtig vild med udendørs madlavning kan du også overveje at investere i en grill. Læs 8 grunde til at eje grill her.

Husk at have styr på sikkerheden omkring dit bålfad

Når du laver bål i haven, så er det vigtigt at huske at du har med ægte ild at gøre, og det er derfor vigtigt at have styr på sikkerheden. Især hvis er børn i nærheden af bålet! Afbrænding af bål er også omfattet af nogle særlige forsigtighedsbestemmelser – du kan læse Beredskabsstyrelsen guide til sikker afbrænding her.

Mange har også spørgsmål til hvor man bedste og mest sikkert placere et bålfad. Det vigtigste her er at huske at have sund fornuft med sig, og placere bålfadet et sted, hvor det er i god afstand af brandfarlige materialer.

Et spørgsmål der ofte går igen er ”Kan bålfad stå på træterrasse?”, da man jo tænker at det kan være farligt at have åben ild på en træterrasse. Men hvis man tager sine forholdsregler, så kan man godt have et bål sted på en træterrasse. Det kan f.eks. være en rigtig god ide at vælge et bålfad med en gnistfanger, og det kan også godt betale sig at købe en bundplade til bålfade.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here